HARMONITZAR UNA VIVENDA


Sou moltes les persones que m’heu demanat consell per tal d’harmonitzar la vostra llar o el vostre despatx. En aquest article, us presento alguns consells a tenir en compte utilitzant unes pautes regides per l’ancestral ciència xinesa del Feng Shui [風水]. El seu significat és ‘Vent i Aigua’, i correspon a una particular estètica basada en el corrent filosòfic Taoísta.

En els paisos occidentals, no és freqüent trobar gaires construccions basades en aquesta tradició, però cada cop són més els arquitectes conscients, que no només projecten vivendes sostenibles, sinó que harmonitzen els espais a partir d’un disseny basat en el Feng Shui.




A continuació, podreu trobar algunes solucions per aconseguir un equilibri energètic per a la vostra llar principalment. Comencem coneixent els elements bàsics com a eina que t’ajudaran a compensar els fluxos energètics i evitaran que aquesta energia quedi enquistada en algun punt de la vivenda.

  • Objectes brillants [miralls, boles de cristall, llums artificials...]
  • Els colors [cada habitació de la vivenda es potencia amb un color segons el Ba-Gua]
  • Els sons [elements sonors, campanes, música...]
  • Força vital [plantes, peixeres, estanys...]
  • Energia cinètica [fonts d’aigua, ventiladors d’aire...]
  • Objectes de pes [escultures, columnes...]
  • Energia elèctrica [ubicació dels aparells electrònics]
  • Els símbols [flauta de bambú, Ba-Gua...]
  • Altres elements [banderes, cortinatges, encens, quadres...]


És important protegir els laterals i la part posterior de la vivenda, ja sigui amb vegetació o cortinatges adequats.

L’entrada a la llar és també l’entrada del flux principal d’energia, per tant, és important potenciar l’energia que volem que entri. Alimentem l’abundància amb un flux d’aigua en l’accés principal.

El Chí és l’energia que podem canalitzar i utilitzar, de forma que caldrà evitar els elements punxeguts, afilats o angulars, afavorint els espais amb formes arrodonides i corbades o amb forma d’espiral.

Els animals domèstics potencien el Yang per tota la vivenda. Una tortuga és protectora de la llar, combinada amb un aquari o terrari amb un flux d’aigua a motor beneficiarà aquesta circulació d’energia protectora. D’altra banda, els gats són animals que detecten perfectament les zones on hi han radiacions, és preferible evitar les zones on els felins escullen descansar.

Les obertures d’una habitació no haurien d’estar mai confrontades, però sovint és inevitable en les construccions occidentals. És possible fer recircular l’energia col·locant elements guia com biombos, cortines o mòbils.

Una de les estances més importants és el bany per la seva relació amb l’aigua. Seria beneficiós que estigués orientat al nord. En els casos que es troba al centre de la vivenda, podria generar enfermetats en les persones que hi habiten, per compensar, és recomanable penjar un mirall en forma de mitja lluna a la porta del bany.

Contacteu si necessiteu un estudi energètic sobre la vostra vivenda amb mapa Ba-Gua, o assessorament per harmonitzar alguna estança de la vostra llar, negoci o despatx.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada