PACKAGING NADALENC

Ja tenim el Nadal aquí! Són aquelles dates que, o bé encanten, o bé horroritzen. El que no es pot negar, és que d'una forma o altra, a tots ens fa canviar la nostra dinàmica quotidiana; arbres, pessebres, bogeria comercial, sorpreses, família o enyorança.

A casa sempre ha estat l'excusa perfecta per excedir-nos en tots els aspectes, i escric això amb un somriure als llavis, és molt graciós veure al meu pare amb els seus muntatges espectaculars de pessebres amb maquinari inclòs, les decoracions sens fi de la meva mare per cada forat lliure de la casa... La iaia cuinant durant tres dies seguits 'no-sé-quants' tipus de pollastre en salsa...

A mi, el que sempre m'ha apassionat, ha estat tot el referent al packaging de nadal. Papers, llaços, caixes... Per què quedar-nos amb un senzill paper, sovint amb la marca de la franquícia que ho ven imprès per tot arreu?

Et dono algunes idees que et poden ajudar amb els teus regals:
  • Si regales una joia o quelcom similar, potser t'agradarà lluir la capsa de la marca en qüestió, però has pensat ficar-la per exemple, dintre d'un pot de vidre amb tapa? Al cap i a la fi, una joia és una forma més de conserva...

  • I si anem al passat? Recordes quan les maletes no eren altra cosa que un farcell de tela amb unes peces de roba bàsiques? Si regales roba, la pots embolicar amb una tela i una corda com si fos un farcellet.
  • Una agenda! Un regal molt recurrent. Fabrica els teus propis punts de llibre per marcar les dates importants que teniu en comú amb la persona a qui regales.
  • També pots convertir l'embolcall del teu regal en un joc, embolicant el paquet amb sopa de lletres, sudoku, etc.

  • Si encara creus que no és prou personalitzat, crea un collage amb fotografies teves i de la persona que rebrà el teu regal, escaneja el teu muntatge i porta'l a imprimir amb una mida que t'interessi a la copisteria més propera. Amb això i un gran llaç, tens preparada doble sorpresa!
Espero que aquestes idees et semblin útils i et portin a crear-ne de noves, el nadal és alegria i regal. Però també és un moment ideal per crear més consciència. Recorda que més enllà de les grans franquícies i superfícies comercials, hi han les botiguetes de sempre, els artesans que afegeixen un valor incalculable a les seves obres i els petits comerciants que pateixen com ningú les normes capitalistes a les quals tots sucumbim.

Ajudem entre tots a regenerar el teixit de qualitat de la nostra ciutat comprant als comerços de proximitat?

Que tingueu tots un Feliç Nadal!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada