RETRATS DE VALOR I BELLESA - ESCENA PRIMERA


6 de Juny de 2012 al Teatre Borràs (Barcelona)
Joan Pera, Elisabeth Cauchetiez i Isabel Torroba

L'equip es reuneix a l'entrada del teatre, és mitja tarda i la calor de l'inici d'estiu ja comença a pesar-nos a tots, però res no ens atura, ja hem entrat a escena i l'espectacle ha de començar. Estem esperant a la porta principal del Borràs, impossible endevinar qui es troba més neguitosa. Tot plegat és una aventura desconeguda per totes nosaltres, és complicat mantenir la calma. Entre riures nerviosos i converses frenètiques ens anem coneixent totes les components de l'equip. Trobem vells vincles entre nosaltres, parlem de les nostres professions i comencem a sentir que ja formem part d'un mateix propòsit. 

De lluny veiem arribar al nostre partener de la tarda. Joan Pera, que torna enèrgic de fer el seu cafè abans de que comenci el show. Es presenta educat i generós a cada una de nosaltres i destensa el moment amb el seu carisma. Entrem al teatre i entre broma i broma ens acompanya als decadents però alhora, entranyables camerinos del teatre. Allà comença la tasca. Organitzem la seqüència en la que Magda s'ocupa d'assessorar amb el vestuari de les protagonistes, tota una col·lecció de complements de fantasia fa que mica en mica l'escena s'ompli de color i lluentó. Mentrestant, Gladys, la maquilladora professional, comença a desplegar les seves eines de bellesa, que sempre ens deixen petrificades a totes per la seva magnitud i varietat. Ella aconsegueix exposar tota la bellesa essencial d'aquestes dones fantàstiques per tal de que llueixin intensament en el moment de posar-se davant la càmera. 




Llestes i empolainades, pugem cap a l'escenari on un Joan Pera amb smoking, més atractiu que mai, ens acull i ens transporta per un moment, al màgic món del teatre. És el moment de la veritat. Comencem Nicole i jo a composar l'escenografia primer torn de la sessió per a la Isabel... La pèl-roja d'ulls intensos que captiva a Joan amb la seva sensualitat... Joan al piano, composant com un músic fictici una melodia d'amor per a la seva estimada. Seducció, coqueteig i platonisme envolten l'escenari durant la sessió. 

És el torn d'Elisabeth, amb qui Joan queda absolutament fascinat per la seva sofisticació. Tots sentim que té el cor dividit entre dos dones extraordinàriament belles. Juguen amb el violoncel, naveguen una estona per la complicitat que es crea i finalment esclata el riure que ens uneix a tots i que confirma que inevitablement, tots estem formant part del mateix. Una obra extraordinària que ens apropa i ens contagia a tots d'una energia brillant i encisadora. 

En finalitzar la sessió ja estem tots molt més relaxats i còmodes, gràcies en gran part a la inesperada participació de Joan Pera, quedem totes captivades per un home que no sols ens a regalat una estona estupenda del seu temps, si no que a més ens ha mostrat una actitud totalment desinteressada i solidària. Ens sorprèn el seu interès sincer cap al nostre projecte i ens sentin profundament emocionades i afalagades per la seva generositat.

Joan Pera, un gentleman.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada